Riješite test inteligencije: Trump dobio maksimalne bodove

Test koji se zove Montrealska ljestvica kognitivne procjene (MoCA) jest neuropsihološki test kojim se utvrđuje blaga kognitivna disfunkcija.

Postoji velika mogućnost da će američki predsjednik Donald Trump biti zdrav do kraja mandata i nema nikakve intelektualne teškoće, izjavio je jučer liječnik Bijele kuće.

Trump je na pregledu prošao kognitivni test na kojem je ostvario maksimalan broj bodova.

Test koji se zove Montrealska ljestvica kognitivne procjene (MoCA) jest neuropsihološki test kojim se utvrđuje blaga kognitivna disfunkcija. Test se rješava 10-ak minuta, a testira se ispitanikova koncentracija, pažnja, pamćenje, jezik, računanje, orijentacija…

Evo kako izgleda takav test:

Rezultati iznad 26 smatraju se normalnima, dok je razlog za zabrinutost svaki rezultat ispod 26. Prosječan rezultat na ovom testu je 27.4, a oni koji boluju od Alzheimerove bolesti u prosjeku ostvaruju 16 bodova. Oni s blagim kognitivnim poremećajem imaju otprilike 22 boda.

“Predsjednikovo zdravlje je izvrsno”, rekao je liječnik koji je zatim dugo odgovarao na novinarska pitanja na dnevnoj tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući. 1 / 3 Donald Trump Jedina liječnikova primjedba jest da bi milijarder koji ima 108,4 kg ove godine trebao smršavjeti. Kako ocjenjujete Trumpovo zdravlje u usporedbi s osobama njegove dobi, upitao je novinar. “Nakon srčanih pretraga neosporno je da je u izvrsnoj skupini”, odgovorio je. “Vrlo je snažan i izdržljiv”, rekao je vojni liječnik.

Mislim da ima “izvanredne gene, takvim ga je Bog stvorio”, dodao je. Na upit o predsjednikovu načinu života, rekao je da ne spava puno, “u prosjeku 4-5 sati noću”, ali nije htio reći koliko sati provodi ispred televizora. Odgovarajući na pitanje o očekivanoj životnoj dobi 45. američkog predsjednika, liječnik Bijele kuće je uzvratio šalom: “Najvjerojatnije neće živjeti 200 godina…”

Izvor: vecernji.hr