Bolesni umovi: Muzičari koji su ubijali i jeli ljudsko meso

Big Lurch ubio je cimericu i pojeo dio njenog tijela, Gordon je zaklao majku jer je vjerovao da je Sotona, a Cooley je zatukao ženu pred kćeri

PHIL SPECTOR

Poljubila je pištolj, komentirao je glazbeni producent Phil Spector (78) nakon što je 2003. ubio američku glumicu Lanu Clarkson. Prošao je dva suđenja za njezino ubojstvo, a 2009. je konačno osuđen na 19 godina zatvora. Spector je upoznao Clarkson dok je radila u Kući bluesa u Los Angelesu, lancu hala i restorana gdje su se održavali koncerti. Otišli su skupa producentovom limuzinom u njegovu vilu, a samo sat vremena kasnije, 3. veljače 2003. Spectorov vozač je čuo pucanj.


– Mislim da sam je upravo upucao – rekao je producent u prvim trenucima nakon ubojstva, a kasnije je promijenio izjavu i tvrdio da se Clarkson sama slučajno ubila. Policija je glumičino mrtvo tijelo pronašla na stolcu i imala je rupu od pucnja na ustima te su joj zubi bili posvuda razneseni po tepihu. Hitnu pomoć je pozvao Spectorov vozač Adriano de Souza koji je ispričao da je vidio svog šefa kako izlazi iz kuće sa pištoljem u rukama. Producent će za 10 godina dobiti priliku za uvjetni otpust iz zatvora.

foto: ImdbSpector ima bogatu povijest sa ‘slučajnim povlačenjem’ pištolja pa ga je tako prije Clarkson uperio u četiri žene. Pri svakom incidentu je bio zainteresiran za vezu s pripadnicom nježnijeg spola, a razbjesnilo ga je što su ga odbile. Smatrao je kako je korištenje pištolja dobar način da ih spriječi da odu od njega.

– Umjesto da te gledam kako pucaš, radije idemo raditi nešto zanimljivije – rekao je pokojni pjevač i tekstopisac Leonard Cohen Spectoru nakon što mu je prislonio pištolj na vrat, a drugu ruku mu stavio na rame. Producent mu je pritom rekao da ga voli dok mu je Cohen smireno odgovorio kako se nada kako je to istina. Godinu dana kasnije, 1977. je iz njihove suradnje proizašao album ‘Death of a Ladies’ Man’. Cohen je kasnije rekao kako je sve to sa Spectorom bila katastrofa. Navodno je uperio pištolj i u članove benda Ramones dok su radili s njime na albumu ‘End of The Century’, a među ljudima, koji su se susreli s producentovim pištoljem, su bili pokojni muzičar John Lennon, pjevačica benda The Blondie Debby Harry i njegova supruga Ronnie Bennett (74), nekadašnja pjevačica grupe Ronettes.

foto: WikipediaSpector je maltretirao je suprugu, a kupio joj je i zlatni lijes koji je bio prekriven staklom te joj je stalno prijetio kako će ju strpati unutra ako ga ikada prevari. Vezao ju je, zatvarao u ormar i dao je izraditi lutku nalik njemu koju je ona morala voziti sa sobom u automobilu kako bi ‘potencijalni ljubavnici’ mislili kako je on na suvozačkom mjestu. Oko njihove kuće su posvuda bili zaštitari s vatrenim oružjem, a Ronnie je konačno uspjela pobjeći nakon četiri godine braka, 1972. nakon što je razbila staklo na jednoj strani kuće i bosa nekako izašla s imanja.

foto: YouTube screenshot– Znala sam ako ne napustim uskoro taj zatvor, da ću umrijeti tamo – istaknula je Bennett koja je sa Spectorom dobila sinove Dontea (48) te blizance Garyja i Louisa (51) koji su također proživljavali strahote u producentovoj vili iz koje nisu smjeli van. O producentu je kanal HBO snimio film 2013.